Actualment la pesca és l’única activitat recol·lectiva i de “caça” que fa l’ésser humà per a raons majors que la diversió o la competició. Ara bé, amb el pas del temps observem l’increment que ha tingut aquesta activitat amb el transcurs dels segles, cada vegada s’ha d’invertir més temps, tecnologies i espai per conseguir el mateix volum de peix que fa 20 anys, i això ja de per sí imposa el problema lògic de que s’estan acabant els peixos i que cada cop els deixem menys temps per reproduir-se. Però aquest no és l’únic problema, com que cada vegada costa més conseguir peix, cada cop s’utilitzen tecniques més nocives i destructives que van acabant amb la fauna i la flora que no és del nostre interès i amb la que anem arrassant per aconseguir els nostres objectius.
Els problemes intrínsecs de la pesca són tals com la utilització de xarxes de ròssec, que consisteix en arrossegar les xarxes pel fons marins arrassant amb tota la flora i els animals arrelats a les roques o moltes d’altres que no tenen en compte els peixos que pesquen. És per això que l’altre gran problema de la pesca és la no espcificitat dels productes que aconsegueixen. Els grans vaixells pesquers aconsegueixen tot tipus d’especies diferents, i la gran majoria tant sols en busquen una o dues, els altres animals pescats són retornats al mar morts.
Podem concluir amb la reflexió de que la pesca és una activitat que afecta la biodiversitat i és altament destructiva, i malgrat els intents, no té massa previsions de millora. Això ho veiem reflexat en accions com la construcció i prospera venta del vaixell pesquer més gran del món, l’Atlantic Down.
El senyor Aguilar ens va explicar que la pesca té provisións de colapsar-se l’any 2048, quan haurem de començar a alimentar-nos bàsicament de peix de piscifactoria, més car i menys bo. Tot i aquestes previsions, el nostre grup ha pensat una possible solució: establir d'una forma clara i entenedora els límits de la pesca, ja siguin de mecanismes com de quantitats. És a dir, que els pescadors tinguin prohibits els mètodes pesquers més destructius i unes quantitats de peix màximes, legalitzant-ho tot i vetllant perquè es compreixin les lleis i el peix natural no s'extingeixi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario