sábado, 7 de febrero de 2015

Snorkel

VAIXELL

 Vaixell del Diving Centre
Vaixell del Diving Centre, timonera i motor del vaixell

El vaixell del Diving Centre està fet d’alumini, perquè és més consistent que altres materials i permet una bona navegació. La consistencia és necessària perquè aquest vaixell està pensat per transportar passatgers durant una navegació curta, per això disposa d’un espai per deixar l’equipatge i també unes escales especials perquè els passatgers puguin pujar i baixar amb les aletes sense cap problema.
A la part superior del vaixell, hi ha un tendal que ajuda a que el moviment sigui el mínim.
El vaixell també disposa de certes mesures de seguretat: armilles (32 pels passatgers i dues d’extres), 6 bengales, 6 pots de fum i anelles salvavides. També com a mesura de seguretat, el vaixell té bombes d’achique (per treure aigua), un equip d’oxigenació que consta d’una maleta i una ampolla, flotadors on hi caben 12 persones i una barca auxiliar per socórrer a un màxim de 4 persones, que està lligada a la popa.
El vaixell té 2 motors que normalment van a 1800 revolucions/minut, no obstant, el dia que hi van anar, hagués anat a 1500. Té 220 cavalls, en canvi, el de la barca auxiliar en té 100.

A la primera fotografia, observem un salvavides encerclat de color blau i el tendal.
A la segona, la campana està encerclada de color verd i la imatge que senyala el requadre groc és la timonera. El número 1 ens indica el GPS i el 2 els llums de navegació: el color verd ens indica l’estribord, la dreta, i el color vermell el babord, l’esquerra, a l’hemisferi nord. Finalment, el requadre vermell ens mostra el motor, i el número 3 senyala la bomba d’achique.



DADES METEOROLÒGIQUES


DADA
 VALOR
Temperatura atmosfèrica (11h)
14ºC
Temperatura
Màxima
16ºC
Mínima
5ºC
Temperatura aigua
0m
14,62ºC
-5m
14,60ºC
-10m
14,60ºC
-30ºC
14,42ºC
-50ºC
14,45ºC
Pressió atmosfèrica
1025hPa
Humitat relativa
70%
Direcció del vent
Sud-Oest
Velocitat del vent
24,3km/h
Escala de Beaufort
4
Estat de la mar
Forta maror i mar marejada
Escala de Douglas
4
Precipitacions
0mm
Cobertura del cel
25%


NAVEGACIÓ


Carta nàutica de la zona de Palamós
1a part, anada total nm= 6nm
 - 1r tram: 78º --> 5nm
 - 2n tram: 18º--> 1nm

2a part, tornada total nm= 5,6nm
 - 3r tram: 221º--> 1nm
 - 4t tram: 180º--> 4,1nm
 - 5è tram: 223º--> 0,5nm

Velocitat mitjana: 6,5 nusos
Distància recorreguda: 11,6nm
Temps sense parada: 1h 47min.




OCEANOGRAFIA


El disc de Secchi és un instrument que mesura la terbolesa de l’aigua (penetració lluminosa) en masses d’aigua com els rius, llacs i mars.
Aquest instrument està format per un disc dividit en quatre parts pintades de blanc i negre alternativament d’entre 30 i 300 cm de diàmetre. En aquest disc, s’hi enganxa una peça de plom i un cordill on es marquen els metres. Per utilitzar-lo, ens hem de col·locar just a sobre de la massa d’aigua, no sobre ponts ni preses; un cop hem deixat de veure el disc, hem d’anotar els metres que s’ha enfonsat. Per tenir uns resultats acurats, aquest procediment s’ha de repetir 2 o 3 cops.
No obstant, els resultats que s’obtenen depenen molt de l’hora del dia i l’època de l’any, ja que com més intensitat lluminosa hi hagi, més trigarem a deixar de veure el disc.

La mànega de plàncton, s’utilitza per, després d’haver-la arrossegat un cert temps, saber quina quantitat d’organismes s’hi ha acumulat al fons. Sabent quina distància s’ha arrossegat la mànega i el diàmetre de l’entrada d’aigua, sabem la quantitat que hi ha entrat i per tant, podem saber quants microorganismes hi ha per cada metre cúbic d’aigua.

Aquest instrument consta d’una anella de diàmetre conegut d’on es desplega una xarxa tancada pel final, on hi ha un petit pot que s’hi acumulen els microorganismes. Depenent de la mida dels forats de la xarxa agafarem uns microorganismes o uns altres.



CAPBUSSADA
When we were snorkelling we saw lots of different species. In fact, just at the beginning of our first diving, we saw a little jellyfish and we surprised a lot. We also saw different kind of little fishes, that I wouldn’t be capable of saying which species were, but so nice. In the middle of the rocks, a few meters inside, we could see some sea urchins hidden. We could see again another little jellyfish, when we were about to finish our diving. At the end, we saw a little octopus.

Then, when we had finished and we were having lunch, two experts in marine life showed us some animals that they had took from the sea, including a sea cucumber (one of the most curious animals I’ve ever seen), some starfishes, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario